Waarom het nu echt tijd is om mobiele websites te gebruiken

Waarom het nu echt tijd is om mobiele websites te gebruiken

Maar liefst 78% van de tijd doorgebracht op digitale media wereldwijd, gaat tegenwoordig via mobiele devices. Mede daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor hun website ‘mobile first’ te maken. Dat houdt in dat de websites geoptimaliseerd worden voor mobiel gebruik, in plaats van een aparte website speciaal voor mobiele gebruikers. Deze mobile first-aanpak is vaak veel kostenbesparender dan het ontwikkelen van twee verschillende websites. Ondanks dat deze aanpak in eerste instantie meer tijd kost, zijn de voordelen aanzienlijk op de lange termijn. 

Hogere page-rankings

Sinds 2015 worden responsive-websites hoger beoordeeld in Google dan bedrijven die een aparte mobiele website, of helemaal geen mobiele website hebben. De update die Google daar destijds voor doorvoerde, zorgt er eveneens voor dat een website slechter beoordeeld wordt wanneer het niet voldoet aan de standaarden voor usability. Sterker nog, het hebben van twee verschillende URL’s voor één pagina, zou de ranking zelfs kunnen verdelen tussen die twee pagina’s.

Betere gebruikerservaring

Nog een reden om een mobiele website te hebben, is dat het zorgt voor een betere gebruikerservaring. Mobiele gebruiksvriendelijkheid blijkt zo belangrijk, dat maar liefst 52 procent van mobiele gebruikers aangeeft minder snel over te gaan op aankoop als de website lastig in gebruik is. De kans is namelijk groot dat wanneer gebruikers de eerste paar seconden bezig zijn met in- en uitzoomen en vervolgens de website nog niet goed kunnen zien, ze af zullen haken en niet snel meer terug zullen komen.

Sociale media

De invloed van sociale media is groter dan ooit. Als je vanuit social media naar je website linkt, is het van belang dat je website mobile-friendly is. Het mobiele gebruik van Facebook en Twitter is respectievelijk 90 en 80 procent. Wanneer een gebruiker op je website komt, moeten ze dus eenvoudig content kunnen lezen en bekijken, wat de kans op delen van de content vergroot.

Het is voordeliger

Ondanks dat het ontwikkelen van een ‘mobile-frist’-website in eerste instantie misschien tijd en geld kost, is het op lange termijn aanzienlijk goedkoper. Het hebben van één mobiele website vergt namelijk veel minder onderhoud.

Verbeteren online sales en conversies

Wanneer een website mobiel makkelijk toegankelijk is, zal een bezoeker sneller overgaan tot een aankoop of andere conversie. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk stappen gezet moeten worden om over te gaan tot aankoop. Door apps aangevulde gegevens (bijvoorbeeld Facebook of Twitter) kunnen het bijvoorbeeld makkelijker maken een bestelaccount aan te maken. Zorg er eveneens voor dat er veel mobiele betaalopties zijn, om de aankoopdrempel nog lager te maken.

Het is toekomstbestendig

Met de snelle wereldwijde stijging in technologische en mobiele ontwikkelingen is het een heuse uitdaging om als bedrijf up-to-date te blijven. Des te beter dus als uw website er klaar voor is mee te gaan met deze ontwikkelingen. Neem nu contact met ons op om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor uw website!

 

 

blog image